A tested csak a tied!

2990 Ft

A tested csak a tied! óvodás korú gyermekeknek íródott, akiket szüleik tabuk nélkül, illetve nyílt, őszinte beszélgetésekkel szeretnének a tinédzserré, majd felnőtté válás útján végigkísérni.

Kategória:

Fannival egy nap különös dolog történik az oviban: egy csoporttársa arra kéri, mutassa meg neki a bugyiját. Minden szülő rémálma, hogy gyermeke szexuális visszaélés áldozata lesz. A nyílt szülő-gyermek kommunikáció a testünket érintő kérdések kapcsán (is) kulcsfontosságú. De hogyan is kezdjünk neki? Fanni története tökéletes kiindulópont lehet a „fehérnemű szabály” ismertetésére ovis korú gyermekeknél. A történet anélkül érinti a sokszor tabuként kezelt témaköröket, úgy mint intim testrészek, bizalmi kör, érintések, hogy kellemetlenül éreznénk magunkat vagy éppen félelmet keltenénk a gyerekekben. Hazánkban a mai napig tabu témának számít a testünk és a szexualitás, pedig a visszaélések megelőzésének egyik legfontosabb alappillére a nyílt szülő-gyermek kommunikáció. Olyan mesekönyvet szerettem volna létrehozni, amely

  • anélkül beszél tabuként kezelt témákról, hogy kellemetlenül éreznénk magunkat közben
  • beszélgetési alapként szolgálhat a testünket illetően
  • megfelelő kezdés lehet a kisebbek szexuális neveléséhez, edukációjához
  • anélkül hívja fel a figyelmet a lehetséges veszélyekre, hogy félelmet keltene.

A tudás önbizalmat és bátorságot ad, amely a nemet mondás képességének legfontosabb alapjai. A könyv célja, hogy beszélgetési alapként szolgáljon a saját testünkről és arról, ki és milyen körülmények között érhet hozzá. Remélem, Fanni története még tartalmasabbá teszi az otthoni beszélgetéseket és hozzájárul a gyerekek egészséges testtudatának kialakulásához.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A tested csak a tied!” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kosár
A tested csak a tied!
2990 Ft