RÓLAM

Tőkés Ildikó vagyok, a Pápá, Cici!, A tested csak a tied! és Az adomány könyvek megálmodója. Két kisgyermek édesanyjaként fontosnak tartom, hogy átadjam a következő generációnak a könyvek szeretetét. A meseolvasás kezdettől fogva a meghitt otthoni légkört jelentette számomra, hiszen a legegyszerűbb, ugyanakkor legszebb közös élmények egyike lehet a kanapén bekuckózva elmerülni egy ismeretlen, vagy éppen már százszor bebarangolt világban.

Kézenfekvő volt számomra, hogy az új élethelyzeteket, kisebb-nagyobb változásokat mesékkel vezetem be, mint például a kistestvér érkezését, szobatisztulást, óvoda kezdést és még sorolhatnám.

Mind a három könyvet saját élethelyzet ihlette: kerestem elválasztást segítő, illetve később kifejezetten tabuként számon tartott témákkal foglalkozó mesekönyveket, mint például a szexuális nevelés vagy éppen betegségek, de a magyar könyvpiacon még csak hasonlót sem találtam. Úgy gondoltam, ha nem tudok ilyen könyveket venni, akkor megírom én magam, így indult a Pápá, Cici!, majd másfél évvel később A tested csak a tied!, utána nem is olyan sokkal pedig Az adomány.

Remélem legalább olyan szeretettel és örömmel fogjátok fogadni a színes mesekönyveket, mint a saját kislányaim.

Kosár